torsdag den 16. april 2009

Status for Kopenhagen Koalas

Koalas går i gang med deres 6. sæson i ligaen og 7. i alt, og er således et af de absolut mest rutinerede hold i dansk flag. Holdet rykkede ned fra 1. Division efter en sløv 2006-sæson, og har tilbragt de sidste 2 sæsoner i toppen af den næstbedste række. Tålmodighed er en dyd, og oprykning til den nyoprettede Nationalliga blev en realitet efter Haxers og Lumberjacks ikke ønskede at spille på højeste niveau, samtidig med at Punishers blev udelukket af administrative årsager.

Rutinen i forsvaret er Koalas’ varemærke, men er de sidste to sæsoner blevet overskygget af et særdeles potent angreb, der tager udgangspunkt i at finde hullerne i modstandernes forsvar frem for som mange andre hold at lade det være den enkelte spiller der er afgørende. Tilførsel af nyt og hurtigere blod har været et vigtigt element for et solidt angreb, der sidste sæson endte som 2. divisions mest scorende.

Det helt store spørgsmål før 2009-sæsonen er, om Koalas taktisk dygtige og velfunderede spillere og spilsystemer kan holde trit med den fysik og atleticisme, der findes hos spillerne fra topholdene. Koalas har reelt set 2, måske 3, spillere der kan matche hold som Sharks eller Penguins’ fysik, men Koalas er tidligere kommet langt på at være bedre på det taktiske niveau end deres modstandere. Et andet spørgsmål er, hvor meget bedre den bedste række er blevet siden Koalas sidste spillede i den. Alle Koalas-spillere er bedre end dengang, både fysisk og taktisk, men hvor meget, eller lidt, de bedste spillere har udviklet sig er først til at vide, når vi står overfor dem i kamp.

Ingen kommentarer: